В Ізраїлі обрали "Міс, яка пережила Голокост". Цього року титул дістався 93-річній бабусі.

Незвичний конкурс краси відбувся у неділю, 14 жовтня, в Хайфі. Участь у ньому брали дванадцять учасниць - тих, кому вдалося вціліти під час масового знищення євреїв у Другій світовій війні.

На цей раз переможницею була оголошена 93-річна Това Рінгер - уродженка Польщі, яка втратила своїх батьків, чотирьох сестер і бабусю в таборі смерті "Аушвіц" (Освенцим). Про це повідомляє Reuters.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Наймолодшій з дванадцяти учасниць конкурсу в цьому році виповнилося 74 роки. Та незважаючи на свій вік і пневмонію, яку вона заробила в таборі смерті, продовжує працювати вчителем.

Щодо підготовки і проведення самого конкурсу, то він у цьому нітрохи не відрізнявся від змагань юних дівчат. Кращі стилісти країни зробили бабусям зачіски, макіяж і підібрали вбрання.

Кілька поколінь родичів конкурсанток разом з іншими глядачами підбадьорювали учасниць конкурсу – тих, чию молодість викрали фашисти під час війни, але які вижили у страшних умовах та продовжили будувати нове життя.

Зазначимо, що такий конкурс проходить не вперше. Перший раз він відбувся в 2012 році. Тоді конкурс викликав неоднозначну реакцію в ізраїльському суспільстві, яке вважає це поганим смаком і знущанням над пам'яттю про трагедію.

У той же час засновник конкурсу Шимон Себаг стверджує, що жінки, які пережили настільки страшну трагедію, мають право на хвилини радості, які подарує їм увага і захоплення глядачів.

Нагадаємо, пам'ять жертв Голокосту відзначають 27 січня – саме в цей день у 1945 році звільнили концентраційний табір Освенцим на території нинішньої Польщі.
Причиною Голокосту став антисемітизм, який пропагував Гітлер. Німецькі націонал-соціалісти на чолі з Адольфом Гітлером зробили расовий антисемітизм наріжним каменем своєї ідеології.

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент Франції Еммануель Макрон відзначив найвищими нагородами країни найвідомішу французьку пару Сержа Кларсфельда і його дружину Беату, яких називають "мисливців за нацистами".

Також "Знай.ua" писав, канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідала Ізраїль та розповіла про своє ставлення до геноциду єврейського народу.