Мунір аль-Мотасадек, засуджений у справі про страшний теракт 11 вересня 2001 року, достроково вийшов на свободу з німецької тюрми. Терориста засудили до 15 років позбавлення волі в 2007 році, коли його причетність до німецького підрозділу угруповання "Аль-Каїда" була доведена.

Як повідомляє видання Deutsche Welle, бойовик допомагав пілотам-смертникам після того, як вони прибули в Сполучені Штати. Він займався налагодженням їхніх особистих і фінансових питань, завдяки чому ніхто не помітив, що в Німеччині їх немає.

Муніра аль-Мотасадека відпустили на три місяці раніше. Відразу після того, як чоловік вийшов на волю, його депортували у Марокко. Перетинати кордон Німеччини йому можна буде лише через 45 років, тобто до 2064 року.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відео з палаючого пекла: як це було

Рівно 17 років тому 11 вересня весь світ завмерши від жаху спостерігав, як найбільший теракт потряс Сполучені Штати. В історії американського народу цей день став одним з найкривавіших: терористи "Аль-Каїди" направили захоплені пасажирські літаки у вежі-близнюки у Нью-Йорку. Тоді загинуло майже 3 тисяч людей.

2977 загиблих - стільки невинних життів забрала найстрашніша терористична атака в історії людства. 11 вересня 2001 року, два з чотирьох пасажирських літаків, захоплених терористами терористичної організації "Аль-Каїда", протаранили переповнені відвідувачами вежі Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку.

За страшним горем сотні країн спостерігали у прямому ефірі. Здається, саме 11 вересня 2001 року кожен чітко зрозумів: тероризм - чума 21 століття і застрахуватися від неї неможливо.

Нагадаємо, як стало відомо, що США готові розширити поставки військового озброєння для України, щоб зміцнити військово-морські та повітряні сили держави.

Як повідомляв "Знай.uа" в мережі оприлюднили нові фотографії місця загибелі ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, зроблені відразу після вибуху.

Також "Знай.uа" писав про те, що в районі селища Кримське снайпер ліквідував ватажка терористичної батареї так званої бригади "ЛНР".