У неділю, 21 жовтня, стало відомо про раптову смерть лауреата Нобелівської премії з хімії Осаму Симомура.

Японський учений помер у Нагасакі на 95-му році життя.
Журналісти розповідають, що Осаму Симомура народився в 1928 році в японському місті Фукучіяма в префектурі Кіото. Його батько служив в армії в Маньчжурії і Осаці, там і виріс майбутній учений. Потім його сім'я переїхала в місто Ісахая.

У 1958 році Осаму Симомура отримав диплом магістра і через два роки захистив дисертацію. З 1960 року він жив і працював у США.

У 2008 році вчений був удостоєний Нобелівської премії за відкриття і розвиток використання зеленого флуоресцентного білка, яке він зробив спільно з Роджером Тсьеном і Мартіном Чалфі.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нобелівська премія
Нобелівська премія

Нагадаємо, пішов з життя видатний український футболіст і тренер Олег Базилевич. Про це повідомляється на сайті футбольного клубу "Динамо".

Серед причин смерті називають хворобу Паркінсона, якою тренер страждав багато років. Олегу Базилевичу було 80 років.

Легендарний футболіст грав за "Динамо" на позиції нападника з 1957 по 1965-й рік. Провів 161 матч і забив 53 голи. Як тренер він очолював "Динамо" на пару з Валерієм Лобановським у середині сімдесятих.

Динамо
Динамо


Як повідомляв раніше Знай.ua, о 4 ранку 18 жовтня помер син засновника української групи "Ненсі" Анатолія Бондаренко Сергій. Йому був 31 рік. З 2007 року хлопець співав у колективі разом з батьком.

Сергій Бондаренко
Сергій Бондаренко

"Сьогодні о 4:04 помер Сергій", - написав Анатолій Бондаренко у своєму Фейсбуці.

Смерть Сергія не пов'язана з нещасним випадком, але говорити про причини не стали.

Уродженець Донецької області Анатолій Бондаренко заснував групу "Ненсі" в 1992 році. Завдяки хіту "Дим сигарет з ментолом" колектив швидко став популярним на теренах СНД. Їх хіти тоді звучали з кожного приймача та магнитофону. А своєю назвою група зобов'язана дівчинці, яку Анатолий зустрів у таборі Славяногорська.


Також Знай.ua писав про те, що у четвер, 18 жовтня, в одній з російських клінік помер 31-річний Сергій Бондаренко - соліст популярного гурту "Ненсі", заснованого її батьком, Анатолієм Бондаренком.

Найімовірніше причиною смерті музиканта стала хвороба, яка дуже різко активізувалася і почала стрімко прогресувати.