Днями екзит-пол оприлюднив попередні дані рейтингу партії Право і справедливість Ярослава Качинського, що мітить на перемогу у параленських виборах у Польщі, які відбудуться вже наступного року.

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на дані рейтингу.

За даними екзит-полу, правляча націонал-консервативна партія Право і справедливість Ярослава Качинського лідирує на місцевих виборах в Польщі, набравши 32,3% голосів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Примітно те, що політичній силі вдалося значно поліпшити результати чотирирічної давності - тоді її підтримали 26,9% виборців.

За даними опитування, за коаліцію центристських опозиційних партій - Громадянська платформа та Новочесна віддали голоси 24,7% поляків.

Ярослав Качинський прокоментував дані рейтингу та зазначив, що результат є гарною передумовою для парламентських виборів, які повинні відбутися в Польщі в 2019 році.

21 жовтня в Польщі пройшли загальні вибори депутатів міських, сільських і воєводських рад, а також голів районних адміністрацій, бургомістрів і мерів. Явка виборців склала 51,3%. Взяти участь у виборах мали право 30 мільйона чоловік.

Нагадаємо, Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що один з європейських лідерів підіграє Росії. Він упевнений, що лідер правлячої партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський єдиний з Путіним. Про це він заявив в одному з інтерв'ю.

"Той, хто послаблює Євросоюз чи розраховує на його крах, об'єктивно кажучи, підіграє Росії. Ймовірно, несподівано для самого себе Качинський став одним з лідерів пропутінського політичного табору в Європі", - переконаний Туск.

Путін
Путін

Президент Євроради стверджує, що Качинському "має бути соромно до кінця життя" за те, що Польща є єдиним з усіх держав ЄС, яке не підтримало кандидатуру Туска на посаду голови.


Як писав раніше Знай.ua, Ярослав Качинський виступив із заявою, яка вразила світ.

Час, коли Росія смикала за мотузочки, а Польща виконувала - підійшло до кінця. Про це свідчить будівництво судноплавного каналу на Віслінської косі.

Володимир Путін
Володимир Путін

Виступ голови лідируючої партії Польщі "Право і Справедливість" прозвучало так:

"Часи, коли росіяни диктували полякам, що їм можна, а що ні на польській території, завершилися". - заявив Ярослав Качинський


Також Знай.ua писав про те, що польська влада продовжує активно вести роботу по поверненню з Російської Федерації уламків літака Ту-154М.