Інформація про імовірне розміщення у Польщі військової бази США викликало бурхливу реакцію та відкриті погрози з боку Росії.

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі

У контексті цього питання російський посол Михайло Бабич заговорив про можливий напад на Білорусь.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на інтерв'ю Бабича телеканалу Білорусь 1.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще


У ході розмови посол заявиви, що Росія обіцяє розцінювати військовий напад на Білорусь як загрозу Росії. Таку заяву посол зробив в контексті того, що США мають намір створити в Польщі свою військову базу.

За словами Бабича, це означає, що в разі ймовірного нападу, з боку Росії одразу ж будуть видно "всі наслідки". Він зазначив, що вже сформовано угруповання, готове до оборони або удару у відповідь.

У свою чергу в Польщі розглядають можливість розміщення американської військової бази на постійній основі, яка може стати "подальшою гарантією безпеки для Польщі".

Нагадаємо, рішення про розміщення в Польщі військової бази США на постійній основі вже прийняли, зараз вирішуються технічні питання.

Цю інформацію повідомив президент Польщі Анджей Дуда в ефірі телеканалу Polsat News, передає Укрінформ.

"Ті, хто знає американську внутрішню політику, кажуть: якщо ведуться настільки предметні розмови і Білий дім дуже серйозно цікавиться цією темою, це означає, що, насправді, рішення вже прийнято, залишаються лише технічні питання", - Анджей Дуда.

Анджей Дуда
Анджей Дуда

Крім того, польський президент підкреслив, що є два важливих аспекти у питанні створення американської бази на території Польщі: прийняття офіційного рішення і фактичне створення бази.


Як писав раніше Знай.ua, Дональд Трамп на переговорах з Анджеєм Дудою заявив про запит Польщі на постійну присутність американської армії на території країни у зв'язку з небезпекою російської агресії.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Путін своєю політикою залякування сусідніх держав домігся результатів, прямо протилежних бажаним: замість відмови від вступу до НАТО, сусіди, в масовому порядку прагнуть отримати військову підтримку Альянсу.

військові НАТО
військові НАТО

Польща неодноразово зверталася з проханням про постійну військову присутність США на своїй території у зв'язку з побоюваннями російської агресії. Американські солдати сьогодні присутні на території Польщі в складі контингенту НАТО.


Також Знай.ua писав про те, що російська авіація та флот під прикриттям намагаються влаштувати масові провокації під час військових навчань Нідерландів та Великобританії за Полярним колом.