Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про те, що угоду про ракети малої і середньої дальності (РСМД) він має намір покинути. Американський лідер заявив, що виконувати умови цього договору немає сенсу, оскільки один з його підписантів давним-давно начхав на це зобов'язання.

Кремлівський засідатель Володимир Путін неодноразово заявляв про те, що Росія займається розробкою нових ракет, спрямованих у бік Штатів. Вашингтон у свою чергу вважає логічним заявити, що США відмовляються виконувати договір, який виявився простроченим. Про це заявив відомий ізраїльський політичний експерт Соломон Манн.

Він вважає, що насправді російські ракети нового типу - це жалюгідні пародії на справжні ракети нового типу. Трамп це чудово розуміє, Путін це розуміє не гірше. Втім, це не заважає Кремлю, та й окремим західним країнам заявляти, що свої вчинком Трамп намагається вибудувати однополярний світ, що дозволить Штатам домінувати.

З одного боку, у такої думки є раціональне зерно, з іншого - складно не визнати, що одна з найсильніших держав світу, яка протягом багатьох десятиліть вибудовувала доброзичливі стосунки з іншими країнами, не домоглася ні розуміння, ні вдячності, а лише зміцнила правило: США заплатять за все, що станеться в світі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Експерт вважає, що нинішній американський президент вирішив на корені позбутися від проблеми.

"Хочете їсти пряники – заплатіть тим, хто їх пече!" - це гасло Трампа в політиці. І тепер всім доведеться цього лозунгу слідувати.

Нагадаємо, відомий дипломат розкрив справжні причини розпаду Радянського Союзу.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", названі три ймовірні сценарії Кремля щодо Кримського півострова.

Також "Знай.uа" писав про те, що Сполучені Штати розірвали ядерний договір з Російською Федерацією.