У вівторок, 23 жовтня, офіційно відкрили 55-кілометровий міст, який з'єднує континентальний Китай з Гонконгом і Макао.

Цю інформацію повідомили РБК-Україна, посилаючись на South China Morning Post.

Урочиста церемонія відкриття мосту відбулася в Чжухаї за участю лідера КНР Сі Цзіньпіна.

Віце-прем'єр Хань Чжен сказав, що новий міст посприяє інтеграції Гонконгу і Макао до континентального Китаю.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, відомо, що будівництво найбільшого у світі морського спорудження обійшлося близько 20 млрд доларів (для порівняння, на Керченський міст Росія витратила близько 5 млрд доларів), воно почалося в 2009 році. Споруда складається з серії мостів і підводних тунелів, які перетинають дельту річки Перлової, а також під'їзних естакад і пунктів пропуску.

Зазначимо, що мости і тунелі проекту поєднали між собою Гонконг, Чжухай і Макао - найбільші міста регіону.

На мости припадає 38 км із загальної протяжності. Споруда у формі латинської букви "Y" дозволила скоротити час у дорозі між Гонконгом і Чжухаєм з трьох годин до 30 хвилин.

Нагадаємо, американський уряд прийняв рішення припинити поставки сирої нафти в Китай на тлі торговельної війни. Про це повідомляє видання Reuters. Так у липні цього США відправили в Піднебесну 10,5 млн барелів нафти, за серпень постачання склали 9,7 млн бар., але вже у вересні в країну поставили всього 0,6 млн бар.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", вже кілька днів в південно-східній Азії вирує потужний тайфун "Мангхут". Цей звір добрався і до Гонконгу, в результаті удару стихії постраждали 362 людини.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що у світі існує декілька аеропортів, які вважаються дуже небезпечними.