У Росії оголосили тендер на закупівлю послуг із страхування ризиків для ракети-носія "Союз-ФГ" і вантажного корабля "Прогрес МС-10". Є проблема: жодна компанія не подала заявку на участь, хоча початкова ціна угоди становить 116 мільйонів рублів.

"У зв'язку з тим, що на участь у процедурі закупівлі не подано жодної заявки, відкритий запит пропозицій визнаний недійсним", - пишуть російські ЗМІ з посиланням на сайт державних закупівель.

ЗМІ додають, що, згідно з планом, на Міжнародну космічну станцію "Союз-ФГ" повинен був доставити вантажний корабель "Прогрес МС-10". Дату запуску запланували на 18 листопада, він повинен був стати першим стартом після аварії ракети 11 жовтня. Пропонувалося, що застрахувати ризики запуску вдасться на 3,245 мільярда рублів при початковій (максимальної) ціни контракту 116,5 млн рублів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Ганебний провал Роскосмосу спробували пояснити

Росія знову не змогла запустити ракету. Раніше ми повідомляли, що 11 жовтня, під час старту російської ракети-носія з новим екіпажем МКС сталася аварія. Космічний корабель "Союз МС-10", запущений з космодрому Байконур у Росії до Міжнародної космічної станції, не вийшов на орбіту через аварію носія. Екіпаж аварійно приземлився, американець і росіянин живі.

Нагадаємо, у членів екіпажу російської ракети "Союз МС-10" - американського астронавта Ніка Хейг і російського космонавта Олексія Овчиніна, які здійснили аварійну посадку і приземлилися в Казахстані, виявили проблеми зі здоров'ям.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Росія знову невдало запустила ракету. 11 жовтня під час старту російської ракети-носія з новим екіпажем МКС сталася аварія.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що російська ракета мріяла пронизати космос, але знову пробила дно.