На посилках були поштові марки і навіть штемпель зі зворотною адресою. А ось сам підпис був з помилками.

У середу, 24 жовтня, співробітники поліції знайшли два вибухові пристрої в пошті, спрямованій в офіси колишнього президента Сполучених Штатів Америки Барака Обами та колишнього державного секретаря США Хілларі Клінтон, а також в редакцію американського державного телеканалу CNN. Подібний пристрій було відправлено Джорджу Соросу в понеділок.

Про це повідомили американські видання, посилаючись на інформацію посадових осіб у правоохоронних органах.

Пізніше в ефірі кількох американських телеканалів показали зображення однієї з посилок, перехоплених сьогодні в Нью-Йорку Секретної служби США. Однакові бандеролі були спрямовані за чотирма адресами. Пристрої перебували в щільних непроникних пакетах, на яких були наклеєні марки, проставлені необхідні штемпелі і навіть містились зворотна адреса.

За словами експертів, всі саморобні вибухові пристрої, які знаходились в посилках, були "примітивними, але боєздатними". В одному з них містились вражаючі елементи у вигляді осколків скла.

"Ці підозрілі пакети були негайно ідентифіковані як потенційні вибухові пристрої під час звичайних процедур перевірки пошти. Посилки були перехоплені до того, як їх доставили за місцем призначення, тому адресати не наражалися на ризик", - заявили в Секретній службі США.


Нагадаємо, невідомі за допомогою посилок надіслали саморобні бомби за адресами екс-президента США Барака Обами, мільярдера Джорджа Сороса, а також в заміський маєток подружжя Клінтон.

Як повідомляв портал "Знай.ua", слідом за Обамою і Клінтон бомбу отримали і в офісі телеканалу CNN.