У разі, якщо Сполучені Штати почнуть поставляти ракети в європейські країни, Росія вживатиме "дзеркальних заходів".

Про це в середу, 24 жовтня, під час підсумкової прес-конференції за результатами зустрічі з італійським прем'єр-міністром Джузеппе Конте заявив глава Кремля Володимир Путін.

"Якщо США вийдуть з договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД)], найголовніше питання, що вони будуть робити з ракетами, які з'являються. Якщо вони будуть поставлені в Європу, ми природно відповімо дзеркально. Європейські країни, які погодяться з цим, повинні розуміти, що вони ставлять свою власну територію під загрозу можливого удару у відповідь. Це очевидні речі", - заявив кремлівський засідатель.

Путін самовпевнено заявив, що Росія в змозі гідно відповісти США і це буде "швидко і ефективно".

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Глава Кремля зазначив, що американський конгрес уже виділив бюджет під дослідно-конструкторські і науково-дослідницькі роботи щодо ракет малої і середньої дальності. Це означає, що рішення про вихід з договору ухвалили остаточно.

"Якщо проводяться НДДКР - це означає, що буде зроблено наступний крок. Бюджет прийнято вже", - заявив Путін.

Він додав також, що вихід Штатів з угоди означає, що тепер у зростанні озброєння немає ніяких обмежень.

"Ось тоді ситуація буде вкрай небезпечною, якщо не залишається нічого, окрім гонки озброєнь", - підкреслив він і додав, що сподівається домовитися з Трампом 11 нобря, під час зустрічі в Парижі.

Нагадаємо, в Москві пройшли переговори між главою Кремля Володимиром Путіним і Джоном Болтоном - радником Дональда Трампа з національної безпеки.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про те, що угоду про ракети малої і середньої дальності (РСМД) він має намір покинути.

Також "Знай.uа" писав про те, що премьер-міністр Японії Сіндзо Абе зробив заяву, яка може стати відправною точкою у розвитку стосунків між Японією і Росією.