В ніч з четверга на п'ятницю, 26 жовтня, страшна стихія атакувала Грецію: жителів до смерті налякав потужний землетрус магнітудою 6,8 балів.

Як повідомляє Channel News Asia, навіть в сусідніх країнах відчувалося, як вібрує земля.

"Епіцентр землетрусу знаходився в Іонічному морі, приблизно в 124 км до південно-заходу від Патри на Пелопоннесі, на глибині близько 16 кілометрів", - розповіли фахівці.

Так, бурхливу стихію чудово на собі відчули жителі не тільки Греції, але і Лівії, Італії, Албанії, Мальти та Болгарії. Про серйозний збиток або жертв поки що інформація не надходила, але відомо, що троє людей звернулися за медичною допомогою. У двох діагностували легкі травми.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

За декілька годин в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в районі Стройэйдса пошкодився монастир 15 століття.

Страшний ураган атакував Португалію

За інформацією українського МЗС, пориви вітру досягають 190 кілометрів на годину. Найбільш небезпечними районами вважаються Сетубал, Лісабон, Сантарем, Лейрія, Коїмбра і Авейру. В цих районах країни спостерігаються найнебезпечніші пориви, вітер буквально зносить все на своєму шляху. Українців просять бути обережними, плануючи свої поїздки до Португалії.

Нагадаємо, ураган "Майкл" продовжує бушувати в південно-східній частині США. Через це на території Штатів спостерігаються сильні дощі, які супроводжуються рвучкими вітрами й повенями. Стихія не вщухає навіть після зниження до рівня тропічного шторму.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", 12 людей, серед яких британська пара, стали жертвами зливи, яка затопила схід іспанського острова Майорка. Рятувальники шукають восьмирічного хлопчика. Серед загиблих є троє громадян Німеччини і жінка з Нідерландів.

Також "Знай.uа" писав про те, що більше десяти учнів початкових класів стали жертвами страшної стихії, яка обрушилася на індонезійський острів Суматра: тут природна стихія атакувала школу.