У неділю, 28 жовтня, стало відомо, що в Німеччині на західній землі Північний Рейн-Вестфалія місцева поліція порушила справи проти 400 екологічних активістів, які влаштували акцію проти розвитку вугільної енергетичної галузі і вирубки Гамбахського лісу. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

За інформацією, активістів руху "Ende Gelände" звинувачують у порушенні громадського порядку. Відзначається, що буквально нещодавно 250 активістів здійснили спробу проникнути на вугільну шахту в Індені. При цьому прямо зараз на шахті в Гамбахе 18 активістів продовжують утримувати захоплений у суботу екскаватор.

У протестних акціях 27 жовтня взяли участь в загальній складності близько 6,5 тисяч осіб, повідомили в "Ende Gelände". Варто підкреслити, що близько чотирьох тисяч активістів зайняли колію, по якій концерн RWE відправляє вугілля з шахти Гамба в Нідерауссем, Фриммерсдорф і Нофрат.

"На шляху перебувало близько двох тисяч активістів. Через демонстрацію довелося тимчасово перекрити рух по автобану А4 на ділянці між Дюреном і Керпеном", - повідомили в поліції.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Проте масові арешти не зупиняють діяльність активістів "Ende Gelände" – вони планують продовжити протести проти вирубки лісу на наступному тижні.

Нагадаємо, що цього літа група невідомих вирубала дерева на ділянці лісу в селищі Гостомель Київської області. Вони побили активістів, які намагалися перешкодити їм. Протистояння між місцевими жителями і найманцями забудовника тривало кілька тижнів.

Як повідомляв портал Знай.иа, канадські вчені прийшли до висновку, що не тільки посуха зруйнувала велику цивілізацію стародавніх людей. Дослідники довели, що цивілізацію індіанців майя згубила вирубка лісів.

Також портал Знай.иа писав, Житомирська траса, на якій в літній сезон водіям нерідко доводиться стояти в кілометрових заторах, ще кілька років тому повинна була обзавестися новою сучасною розв'язкою. Однак досі питання не зрушилося з місця.