У вівторок, 30 жовтня, стало відомо про те, що в російському Мурманську затонув плавдок ПД-50.

Про це пишуть російські ЗМІ.

У повідомленні сказано, що плавучий док ПД-50, де стоїть на ремонті авіаносець "Адмірал Кузнєцов", повністю затонув у Мурманську. В результаті інциденту постраждали чотири людини.

Очевидці розповідають, що плавдок опустився під воду, впали крани, за попередньою інформацією, постраждали четверо співробітників заводу.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"В ході операції по спуску "Адмірала Кузнєцова" на воду відбувся стрибок напруги з берега, через це встали насоси і сталося нестодіване занурення дока в воду. Поки не можу сказати, наскільки пошкоджений док", - цитують ЗМІ представника відповідального за ремонт корабля Центру судноремонту "Зірочка" Євгена Гладишева.

Постраждалих, які впали у воду Кольської затоки, доставили в лікарню. Начальник Мурманська територіального Центру медицини катастроф Віктор Рогалев уточнив, що вони отримали переохолодження. Одна людина госпіталізована з травмою черевної порожнини.

Саме судно при затопленні дока ніби не постраждало. Зараз найбільший корабель ВМФ буксирують на інший судноремонтний завод в Мурманську.

Варто нагадати, що важкий авіаносний крейсер проекту 11435 "Адмірал Кузнєцов" увійшов до складу Північного флоту на початку 1991 року. У квітні цього року Міноборони підписало контракт з Центром судноремонту "Зірочка" про його ремонті. Російські військові сподіваються отримати корабель назад в 2021 році.

Нагадаємо, нещодавно виповнилося чотири роки з того дня, коли бойовики намагалися штурмом взяти Маріупольський загін.

Оборона Азовського моря (2014 рік)
Оборона Азовського моря (2014 рік)

Терористи обстрілювали українськи катери морської охорони "Гриф" і "Каплан", котрі на той час чергували у трьох милях від берега, неподалік Безіменного Донецької області.


Як писав раніше Знай.ua, у Чорному морі в 80 кілометрах від берега захопленого Російською Федерацією Криму за межами територіальних вод країни затонув теплохід під прапором Панами, що перевозив металобрухт. Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на дані Росморрічфлота.


Також Знай.ua писав про те, що на дні Чорного моря археологам вдалося знайти старовинний непошкоджений корабель.