У середу, 31 жовтня, стало відомо, що під час акцій протесту в столиці Нігерії Абуджі сили безпеки вбили 42 прихильників ув'язненого в колонію ватажка шиїтського Ісламського руху Нігерії Ібрагіма Закзаки. Про це повідомили в нігерійському шиїтському русі, передає Reuters.

Варто уточнити, що силовики 29 і 30 жовтня застосували вогнепальну зброю і сльозогінний газ під час розгону протестних маршів, організованих Ісламським рухом Нігерії в підтримку Ібрагіма Закзаки, який перебуває у в'язниці з 2015 року і до теперішнього моменту.

Згідно з інформацією офіційного представника шиїтського руху Ібрагіма Музи, семеро людей померли від отриманих травм у вівторок і 35 чоловік були вбиті в понеділок, 29 жовтня.

Крім того, що в понеділок армія відкрила вогонь по демонстрантах на околиці нігерійської столиці. На наступний день, за інформацією джерела, у вівторок місцева поліція розстріляла демонстрантів у центрі міста.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У свою чергу влада Нігерії не прокоментували інформацію про загиблих демонстрантів.

Нагадаємо, що у столиці Росії Москві ФСБ затримала шістьох бойовиків "ІГ", які нібито готували теракти в Москві з застосуванням вогнепальної зброї і СВУ. ФСБ разом з оперативниками МВС і бійцями Росгвардії накрили і знешкодили осередок терористичної угруповання "ІГ". Операція силовиків була проведена в Московському регіоні, зазначається, що осередок був "глибоко законспірований".

Як повідомляв портал Знай.uа, у понеділок, 29 жовтня, прогримів потужний вибух у столиці Тунісу. За отриманими даними, жінка підірвала себе в центрі міста. З якої причини смертниця пішла на цей крок, на даний момент невідомо.

Також портал Знай.uа писав, що вранці в суботу, 27 жовтня, в Афганістані в місті Майдан-Шахр у провінції Вардак у результаті терористичного акту загинули щонайменше п'ять осіб, 12 отримали поранення. Відомо, що терорист-смертник на замінованому автомобілі протаранив будівлю сил безпеки.