З 1 листопада британські лікарі можуть призначати пацієнтам препарати на основі канабісу, пише BBC.

У Великобританії з четверга, 1 листопада, офіційно легалізовано продаж марихуани і препаратів із вмістом марихуанни за призначенням лікаря.

Наприклад, конопляну олію призначають дітям з тяжкою формою епілепсії, пацієнтам з хронічним болем або онкохворим для пом'якшення побічних ефектів хіміотерапії, уточнює видання.

За словами експертів, можна буде купувати олії, капсули і таблетки на основі рослини, але не курильні суміші.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

В Британії будуть запропоновані безкоштовні інтернет-курси, щоб пояснити лікарям, в яких випадках припустимо виписувати медичну марихуану. Королівська колегія медиків не рекомендує прописувати препарати на базі канабісу для знеболювання.

За даними ООН, Великобританія є найбільшим у світі виробником канабісу для медичних і наукових цілей. Компанія GW Pharmaceuticals Plc, що базується в Кембріджі, щорічно вирощує близько 20 тонн конопель у парниках площею з футбольне поле.

Вживання марихуани в медичних цілях дозволено в 20 штатах США, а також в Ізраїлі, Польщі, Греції, Хорватії та деяких інших країн. Уругвай і Канада повністю легалізували марихуану — у цих державах дозволено вживання конопель у тому числі в рекреаційних цілях.

Раніше ми повідомляли, що в Канаді закінчилася марихуана вже через 2 дні після того, як вона стала законною. Країна почала відчувати брак цього продукту через те, що канадці отримали право на законну марихуану.

З моменту легалізації поліція допомагала магазинам справлятися з довгими чергами і розчарованими людьми, які не можуть собі купити канабіс.

17 жовтня, Канада стала першою промисловою розвинутою країною, і тільки другою країною в світі, після Уругваю, яка прийняла рішення узаконити рекреаційні коноплі в рамках спірного експерименту в політиці щодо наркотиків.

Згідно з новим законом, громадянам буде дозволено носити до 30 грамів канабісу на публіці, і кожне домашнє господарство зможе виростити до чотирьох рослин марихуани.

Нагадаємо, українець перевозив "наркотичний клондайк".

Знай.uа писав про секс під марихуанной. Лікарі розповіли про несподіваний ефект.

Також Знай.uа" писав, що запаси марихуани в Канаді тануть на очах.