Румунія планує вступити в єврозону в 2024 році.

Про це заявив міністр фінансів Румунії Еуджен Теодорович, повідомляє "Укрінформ".

"Румунія перейде на євро в 2024 році. Такий офіційний календар, а повністю календар підготовчих заходів буде представлений для затвердження на наступному тижні", - заявив міністр.

Більш детальний, поетапний календар підготовки вступу Румунії в єврозону буде представлений у грудні цього року.

Навесні 2018 року правляча Соціал-демократична партія затвердила план приєднання країни до єврозони. В розробці цього плану брав участь і губернатор Національного банку Румунії Мугур Ісереску.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що канцлер Німеччини вже зустрілася з президентом Петром Порошенком і поговорила з ним за зачиненими дверима.

Про це в прямому ефірі 24 каналу розповіла кореспондент Марія Писаренко.

Зокрема, керівники держав говорили про зміни, які сталися в Україні за останні два роки, децентралізацію і бажання Німеччини ділитися досвідом з Україною в побудові демократичного суспільства. Крім того, в розмові йшлося і про відновлення зруйнованої інфраструктури на території Донбасу.

Також лідери країн обговорили складну ситуацію в Азовському і Чорному морях. Канцлер Німеччини додала, що, як і інші її колеги, вона наполягає на впроваджені миротворчої місії на Донбас.

"Що стосується зон розведення, ми також про це говорили. Ми говорили про те, щоб ввести місію ООН для того, щоб досягти світу", – наголосила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Разом з тим варто зазначити, що політичний вплив Німеччини, на території Європейського союзу, серйозно ослабне після відходу з поста канцлера Ангели Меркель.

Нагадаємо, найвідоміша жінка-політик заявила про відставку.

Як повідомляв "Знай.uа" Меркель вже в Україні, почалася довгоочікувана розмова з Порошенком.

Також Знай.uа" писав, що Меркель зіпсує життя киянам крутіше за Кличко.