Республіка Бурятія і Забайкальський край виводяться зі складу Сибірського федерального округу і передаються в Далекосхідний федеральний округ. Указ про це підписав президент РФ Володимир Путін.

При цьому явних передумов для даного рішення не було і з чим воно пов'язане, в указі не йдеться.

Також Путін доручив адміністрації президента затвердити структуру і штатну чисельність апаратів повноважних представників президента в Сибірському і Далекосхідному федеральних округах.

Ще в кінці жовтня т.в.о. голови Забайкальського краю Олександр Осипов на зустрічі з президентом РФ попросив підтримки у розробці плану соціального забезпечення точок зростання" регіону. За словами Осіпова, такий план розроблений і реалізується в Далекосхідному окрузі. Для прикладу він навів створення територій випереджаючого розвитку, інфраструктурні субсидії для інвестицій, надання безкоштовного гектара землі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В липні 2016 року депутат Держдуми Микола Говорин на зустрічі з забайкальскими бізнесменами розповідав про проект входження Забайкальського краю в Далекосхідний федеральний округ.

"Ми в адміністрації президента обговорювали зміну федерального округу для Забайкалля — входження Забайкальського краю в ДФО. Цей проект залишається актуальним і зараз", - підтверджував він.

Нагадаємо, Путін відкрив новий фронт в Україні. список РФ не потрапили Ігор Коломойський, Рінат Ахметов і Дмитро Фірташ.

Як повідомляв Знай. ua, божевільна в Помпеях ганьбить Україну пропутінськими заявами. "Прийде Вова і все стане Росією", - каже мешканка Кропивницького.

Знай. ua писав, що у Трампа зізналися, що путінський план спрацьовує. Він констатував, що рекомендував Трампу і його помічникам діяти таким чином.