Дослідники склали рейтинг найбрудніших міст Європи. Повний список Pollution Index 2018 Mid-Year опублікували на порталі numbeo.com.

Очолило неприємний рейтинг місто Тетово Македонії. Його вчені визнали найбільш забрудненим серед всіх європейських міст.

Македонія

На другому місці розташувався Неаполь Італії, а трійку лідерів закрила столиця Македонії Скоп'є.

Також у топ-10 найбільш екологічно неблагополучних міст увійшов Тиран, столиця Албанії, італійський Турин, столиця Румунії – Бухарест, столиця Боснії і Герцеговини – Сараєво, польський Краків, болгарський Пловдів. На 10 місці в списку розташувався український Київ.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Бухарест

У рейтинг також потрапили два інших Українських міста. Так, Львів посів 30 позицію рейтингу найбрудніших міст Європи, а Харків – 31-е.

найчистішим містом Європи, на думку експертів, стала столиця Фінляндії – Гельсінкі.

Гельсінкі

Раніше повідомлялося, що на референдумі про незалежність, острівна держава Нова Каледонія проголосувало за те, щоб залишитися у складі Франції.

Цю інформацію повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

Поки офіційні результати не були оголошені, але подейкують, що близько 56-59% населення Нової Каледонії проти відокремлення держави від Франції.

Нагадаємо, від Франції хотіли відірвати ласий шматок території, але щось пішло не так. На референдумі більшість жителів держави захотіли залишитись з французами, але через два роки можуть передумати.

Як повідомляв Знай. ua, чудеса світу, які постраждали від рук вандалів. Ми розповімо про 5 пам'ятках історії, які знищили байдужі дикуни.

Знай. ua писав, що на дні водойми виявили унікальні артефакти вікінгів. Історики стверджують, що давня зброя виготовили в залізному столітті.