В Сполучених Штатах обрали членів Палати представників і третину Сенату. Демократи отримали більшість в Палаті представників, але республіканці, як і раніше, будуть контролювати Сенат

Ці вибори стали історичними одразу за багатьма чинниками: рекордна явка, рекордна кількість - майже сто обраних жінок, наймолодшій з яких тільки тридцять. До Конгресу потрапили перші мусульманки, і тепер Палата представників належить демократам. Про це розповідається у сюжеті ТСН.

Битва за Конгрес, вибори до якого у США проходять кожні 2 роки, перетворилась на надзвичайне політичне шоу. Прийти на виборчі дільниці американців агітувала величезна кількість акторів та музикантів, серед яких Бред Пітт та Леонардо Дікапріо.

На дільницях велика кількість, як на український погляд, людей з обмеженими можливостями. Та жодної незручності для них тут немає.

Виборцям, які прийшли проголосувати на дільниці Вашингтона, пропонують погладити песика, зайнятися йогою або випити безкоштовної кави.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Роздають безкоштовне печиво першим 100 людям, які прийдуть з наліпкою "я проголосував" – такі роздають на всіх дільницях, змінюється лише дизайн. Цій традиції більше 30 років.

Одягаються американці цього дня з урахуванням політичних вподобань.

Прогнози справдилися – відібрати Сенат у демократів не вийшло, зате палата представників "посинішала".

З цим демократів уже встиг стримано привітати навіть Дональл Трамп. Судячи з усього, Трампа не бентежить той факт, що Республіканська партія, членом якої він є, втрачає контроль над нижньою палатою Конгресу - Палатою представників.

Глава Білого дому назвав "виключно успішними" попередні підсумки проміжних виборів до Конгресу США, що відбулися 6 листопада. Про це він написав у своєму Twitter.

"Грандіозний успіх сьогодні ввечері. Спасибі всім!", - написав Трамп.

Нагадаємо, у двох американських штатах на виборах губернатора найбільшу кількість голосів отримали американці українського походження.

Як повідомляв портал "Знай.ua", напередодні виборів рейтинг Дональда Трамп стрімко впав - більше половини американців не схвалюють роботу глави Білого дому.

Також "Знай.ua" писав, Facebook заблокувала передвиборчий відеоролик від штабу президента США Дональда Трампа, який було випущено напередодні проміжних виборів у Конгрес США