Бідні-нещасні громадяни Росії. Якщо послухати Омбудсмена їх держави Тетяну Москалькову, то чи не в кожній третій країні світу відзначається утиск російськомовних. Даючи інтерв'ю журналістам видання РИА Новости, Москалькова поскаржилася, що за кордоном російськомовне населення піддається обмеженню прав, оскільки відбувається скорочення кількості цього самого населення. Причину Москалькова бачить саме в утиску і неповажному ставленні до своїх співвітчизників. У список країн, на які скаржиться Москалькова, входять вся Прибалтика, Вірменія, Киргизія і "багато інших".

"Величезну проблему породжує згортання навчання російською мовою в цілому ряді держав, і це є грубим порушенням прав тих, хто говорить російською мовою. Це країни Прибалтики, це Вірменія, Киргизія і багато інших держав, які сьогодні позбавлені можливості навчати своїх дітей російською мовою", — сказала Москалькова журналістам.

У мережі Москальковій, звісно ж, ніхто не повірив. Читачі дивуються, що за дані надала Омбудсмен, звідки вони взялися, дехто навіть заперечив, що якщо десь і гноблять російськомовне населення – так це тільки в самій Російській Федерації.

Нагадаємо, раніше Тетяна Москалькова відповіла української Уповноваженої з прав людини Людмили Денісової з питання політв'язня Балуха.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова звернулася до керівництва російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) з проханням дати дозвіл на відвідування українським омбудсменом Людмилою Денисовою засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха.

Також ми повідомляли, що патріарх Філарет поставив крапку в мовному питанні. Богослужіння єдиної Помісної православної церкви в Україні після об'єднання та здобуття автокефалії має відбуватися українською мовою. Але інші мови також будуть вживатися.

Про це заявив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет під час робочої поїздки в Тернопільську область, передає "5 канал".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Голова Товариства угорської культури (КМКС) Закарпаття і народний депутат від БПП Василь (Ласло) Брензович в Брюсселі поскаржився на утиски закарпатських угорців – український політик підло поїхав скаржитися в Європу. Він заявив, що українські "заходи проти національностей перешкоджають встановленню миру і стабільності" на Закарпатті.