колишній прем'єр-міністр Македонії

Суд Македонії оскаржив апеляцію, подану адвокатами екс-прем'єра країни Нікола Груевского. Захист намагався оскаржити звинувачення в розтраті бюджетних коштів, за які прем'єр засуджений до двох років ув'язнення.

Інформацію повідомляє Dariknews.

Але колишній прем'єр зумів зберегти парламентські блага у вигляді зарплати, яка буде йому нараховуватися під час його перебування у в'язниці.

Чиновник був засуджений за розтрату бюджетних коштів при купівлі службового авто. Куленепробивний S600 в 2012 році коштував македонському уряду приблизно 650 000 євро. У лютому 2018 року стало відомо, що автомобіль буде проданий.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Однак, з вироком суду згодні не всі: раніше в Скоп'є тисячі людей вийшли на вулиці заради того, щоб підтримати прем'єра, - повідомляє BBC

Сам же колишній високопоставлений чиновник спростовував усі звинувачення в корупції, виступивши перед мітингувальниками.

Разом з тим, знайшлися і люди, які дотримувалися протилежної думки: приблизно стільки ж протестувальників виступали за відставку уряду. Кілька опозиціонерів встановили намети біля будівель уряду, а інші громадяни продовжували акцію протесту.

Протестуючі громадяни Македонії


Один з лідерів опозиційної партії Зоран Заев виступив із заявою, що акція протесту зібрала більше ста тисяч небайдужих громадян Македонії.

"Більше ста тисяч громадян були тут сьогодні, і ми отримали підтримку від різних етнічних груп нашої країни. Це ніяк не могло бути організоване тільки однієї партії", - заявив Зоран.

Опозиційно налаштовані громадяни скандували "прощай, Груєвський", "відставка, відставка", а також демонстрували плакати, на яких прем'єр був зображений у в'язниці.

Як заявляє опозиційна партія, влада буквально просякнута корупцією і стежить за політичними опонентами, прослуховуючи їх телефони.

"Заев - маріонетка, яка виконує чужий сценарій", - заявив Зоран Заев.

Напомним, что Сергей Шахов раскрыл, чем на самом деле занимаются антикоррупционеры

Как ранее сообщал "Знай.ua", СМИ обвинили Артема Сытника в коррупции и антисимизме

Также "Знай.ua" писал о том, что Луценко попытался объяснить провальную отставку, но получилось еще хуже