У секторі Гази знову неспокійно, у неділю, 11 листопада, у місті Хан-Юніс спалахнула кривава перестрілка, є загиблі та поранені.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу ізраїльської армії.

У повідомленні йдеться, що у секторі Гази, місто Хан-Юніс, армія оборони Ізраїлю провела операцію, у результаті якої один ізраїльський офіцер був убитий, а ще один отримав поранення середнього ступеня тяжкості.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

В ході кривавої перестрілки загинули не менше семи терористів. Повідомляється, що один із убитих, Нір Барака, був командиром батальйону східного Хан Юніса в бойовому підрозділі ХАМАС ("Бригади Ізаддіна аль-Касама"). Ще один убитий — бойовик "Комітетів народного опору" в секторі Гази.

У повідомленні зазначається, що наразі спецоперація уже завершена.

За перевіреними даними, увечері 11 листопада і в ніч на 12 листопада із сектора Гази у бік ізраїльської території були випущені не менше десяти ракет. Дві з них були збиті ракетами системи "Залізний купол".

У результаті ракетного обстрілу одному з житлових будинків, розташованому на території регіональної ради Ешколь, було завдано масштабних збитків.

У свою чергу, ВПС ЦАХАЛа атакували не менше 40 цілей на території сектора Гази.

Наразі лікарні в секторі переведені на роботу у надзвичайному режимі, медики чергують цілодобово. Сили безпеки ХАМАСу також функціонують у режимі надзвичайного стану.

При цьому канцелярія прем'єр-міністра Біньяміна Нетаніягу повідомила, що глава уряду перериває візит у Францію у зв'язку з ескалацією напруженості на кордоні з Газою і повертається в Ізраїль.

Нагадаємо, обмін ударами порушив тижневе затишшя. Так стало відомо, що з сектор Газу по території Ізраїлю випустив не менше 16 ракет.

У відповідь авіація Ізраїлю завдала потужні удари. Авіаудар здійснили в ніч на суботу, 27 жовтня, передають закордонні ЗМІ.

Як писав раніше Знай.ua, на ізраїльських територіях Західного Негева і Сдероті звучали тривожні сирени. Так попереджають місцеве населення та військових, що буде завдано ракетного або мінометного обстрілу.

Також Знай.ua писав про те, що у Єгипті в губернаторстві Мінья обстріляли автобус з коптськими паломниками.