У понеділок, 12 листопада, у Сполучених Штатах Америки на 95 році життя помер геніальний автор коміксів і творець безлічі персонажів всесвіту Marvel Стен Лі. Про це повідомила його донька, передає видання TMZ.

За словами доньки, швидка допомога приїхала додому до Стена рано вранці в понеділок і доставила його в Медичний центр в Лос-Анджелесі. Там медики констатували його смерть.

Відомо, що за останній рік Лі хворів двома серйозними захворюваннями. У нього був напад пневмонії і проблеми із зором.

"Мій батько любив усіх своїх шанувальників, він був найвеличнішою, найпоряднішою людиною", - розповіла його донька.

Стен Лі

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що перший комікс Стена Лі опублікували в 1941 році. Так світ дізнався про Капітана Америку. В цей же час сценарист взяв псевдонім, який супроводжував його наступні роки. Він співпрацював з художником Джеком Кірбі і не припускав, якого успіху доб'ється в «Золотій ері» коміксів.

Спочатку роботи Стена залишалися неоціненими. Але в 1961 році «Таймлі Комікс» перейменували в «Марвел Комікс», у видавництва і його сценариста почався новий кар'єрний етап. Лі доручили придумати новий комікс з супергероями, яких ще не бачила публіка. Від нього чекали ефекту, що вражає уяву.

Так з'явився комікс про Фантастичну четвірку. Лі створив персонажів, схожих на звичайних людей зі звичними проблемами і питаннями. Цим він і підкупив аудиторію. Його відмінною рисою стало продумування почуттів, мови та особистостей персонажів. Комікс мав успіх і став першим серйозним результатом на професійних теренах.

Але справжню славу йому принесло створення Людини-павука. Розповідь про супергероя, яким міг опинитися будь-хто, підкорила молодіжну аудиторію.

Нагадаємо, що нещодавно померла відома українська актриса Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра Юлія Волчкова.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Парижі помер всесвітньо відомий французький композитор Франсіс Ле. Йому було 86 років.

Також портал Знай.uа писав, що у штаті Вашингтон помер бізнесмен Маріо Сігале, який став прототипом сантехніка Маріо всесвітньо відомої гри Super Mario.