Родичка одного з жителів Чечні, убитих в ході перестрілки з силовиками, розповіла про заборону з боку правоохоронних органів проводити поминки.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, батьки одного з вбитих не змогли провезти небхідний ритуал поховання.

"Батьки одного з убитих живуть на нашій вулиці, другого - через вулицю. Ні тут, ні там тезета (обряду поминання) не було. Ворота зачинені, начебто вдома нікого немає", - зазначив місцевий житель.

Варто відзначити, що 11 листопада поблизу одного з сіл у Чечні молоді люди були розстріляні російськими силовиками при затримані. За офіційною версією слідства вони намагались чинити активний збройний опір. Було порушено кримінальну справу за фактом посягання на життя співробітників поліції.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також російські ЗМІ відзначають, що за іншою версією до правоохоронців надійшло орієнтування на двох чоловіків, які могли бути використані бойовиками, як терористи смертники.

Правоохоронні органи перевіряють убитих на причетність до бандпідпілля і терористичної діяльності.

Також варто додати, що з Чечні нерідко надходить інформація про спецоперації, в результаті яких єдиними жертвами стають передбачувані учасники підпілля.

Разом з тим варто відзначити, що анексія Криму повинна була відбутися практично одразу по завершення Першої чеченської війни, крім того Росія планувала окупацію колишніх радянських республік. Таку думку у далекому 1995 році висловив перший президент невизнаної Росією Чеченської Республіки Ічкерія, чеченський генерал і політик Джохар Дудаєв.

Він запевняв, що росіяни мали плани на окупацію Естонії, Латвії, Литви, Киргизстану та Казахстану.

"А далі Крим. Закінчувалася кампанія в Чечні, і всі ці війська повинні були перейти до Криму. У Криму ще буде бійня. Україна ще схлеснеться з Росією на непримиренних. Поки русизм існує, він ніколи не відмовиться від своїх амбіцій. От зараз під "слов’янською маркою" хочуть підім’яти Україну, Білорусь… Росія по суті справи рекетир. Вона погрозами, танками вибиває собі гроші, погрожує дати ядерну технологію Ірану. Якщо цивілізований світ не хоче цього, то хай дає Росії гроші", – сказав генерал.

Нагадаємо, маленька Інгушетія у суді відстояла свої права, Кадиров напружився.

Як повідомляв "Знай.ua", в роковини смерті Окуєвої Осмаєв знайшов її кілера.

Також "Знай.ua" писав, що чоловік Аміни Окуєвої розчулив Україну.

Протести в Інгушетії: силовики моляться разом з демонстрантами