Конституційний суд Інгушетії визнав незаконним угоду про кордони з Чечнею. Про це на засіданні Конгресу ингушецкого народу заявив депутат регіонального парламенту Ахмед Накастоев.

Суд Інгушетії визнав незаконним угоду, яку було укладено між Чечнею і Інгушетією і підписано у вересні главами республік Рамзаном Кадировим і Юнусо-Беком Евкуровым.

"Встановити, що Угода про встановлення кордону між Республікою Інгушетія і Чеченської Республікою від 26 вересня 2018 року без його затвердження на референдумі Республіки Інгушетія не породжує правових наслідків для органів державної влади, органів місцевого самоврядування, організацій та громадян у Республіці Інгушетія", - йдеться в заяві.

У Конституційний суд Інгушетії з вимогою перевірити закон про затвердження адміністративного кордону між Чечнею і Інгушетією звернулися депутати Народного зібрання Інгушетії.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Заявники вказали, що закон фактично змінює територію республіки. Це означає, що його можна прийняти лише за результатами референдуму і після з'ясування думки населення муніципальних утворень, межі яких змінюються.

Раніше повідомлялося, що Росія підтягує в район Інгушетії війська, де бунтують люди з-за територіальних питань з Чечнею. Про це повідомив в Facebook координатор групи "Інформаційне опір", військовий експерт Костянтин Машовець,передає "Сьогодні".

Він натякнув, що на Кавказі знову розгорається серйозне протистояння, раз Москва відправляє війська туди.

"Якщо спалахне в черговий раз на Кавказі (воєнний конфлікт)... Кремлю явно стане "не до гундяевских примх". Між тим, за нашими даними в сторону Інгушетії стягують підрозділи Сухопутних військ ЗС РФ, зокрема зі складу Південного військового округу", – написав Машовець.

Нагадаємо, Кавказ на межі нового військового конфлікту: РФ відправила свої війська в Інгушетію. Глава Чечні Рамзан Кадиров пригрозив Інгушетії збройним конфліктом.

Як повідомляв "Знай. ua", у Росії зник відомий правозахисник. Активіст прибув в Інгушетії для висвітлення мирних протестів.

"Знай. ua" писав, що десятки тисяч людей вийшли на вулиці з жорсткими вимогами. Учасники ходи вимагають незалежності.