У чеській столиці Празі на вулицях – масові протести. Тисячі людей вимагають , щоб їх скандальний прем'єр Андрій Бабиш, який відправив сина на оккупированую територію Криму, пішов у відставку. Про це стало відомо у п'ятницю, 16 листопада, з повідомлення видання Новий Час з посиланням на місцеве видання Novinky. Повідомляється, що в руках у протестувальників плакати, в тому числі і з гаслами "Andrej do krimu". Що одночасно означає "Андрія до кримінальної відповідальності", і натякає на перебування його сина в Криму.

Один з плакатів зображує лікаря Деті Протопопової, яка фактично "відмазала" Бабиша-молодшого від кримінальної відповідальності у так званій справі Гнізда лелеки, яка стосувалося фінансових махінацій з грошима Євросоюзу.

"Заспокою вашу дитину. Я гарантую вам!", - написано на плакаті. Раніше син прем'єр-міністра Чехії Андрій Бабиш-молодший заявив, що батько силоміць відправив його в окупований Крим заради приховування фактів своєї корупційної діяльності. Сам Бабиш спростував слова сина, і додав, що той "страждає психічним розладом". У Генпрокуратурі Чехії заявили про проведенні перевірки заяви сина прем'єра.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Чехії розгорівся великий скандал через прем'єра, його вже зібралися звільняти.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Можливість заміни прем'єра на іншого представника партії ANO обговорять партнери по коаліції чешского першого міністра Андрія Бабиша. Так, соціал-демократи вирішать, чи зможе інший представник партії зайняти місце глави уряду.

Такі маніпуляції обговорюються з-за скандалу з нібито викраденням сина Бабиша і вивезенням в Крим.

Чеське видання Novinky повідомляє, що для можливої заміни прем'єра соціал-демократи проведуть зустріч з партією ANO і самим Бабишем для отримання роз'яснень щодо цього скандалу.

Варто нагадати, що в ЗМІ просочилися деталі гучного міжнародного скандалу, в якому фігурують підозрювані у корупції члени сім'ї одіозного прем'єр-міністра Чехії. За словами журналістів, син прем'єр-міністра Чехії Андрій Бабиш-молодший заявляє, що в минулому році його насильно відправили в окупований Крим і утримували там, щоб "заховати" на тлі гучного розслідування можливих корупційних діянь його батька.

Напомним раніше повідомлялося, що в уряді Польщі різко відреагували на пропозицію українського посла Андрія Дещиці відновити знищені українські пам'ятки на території країни. Про це розповів оглядач відділу міжнародної політики DT.UA Володимир Кравченко з посиланням на свої джерела в польському уряді.