Віце-прем'єр-міністр Болгарії Валері Симеонов подав у відставку після того, як у країні кілька тижнів тривали акції протестів через його заяви з приводу інвалідів. Про це повідомляє Радіо Свобода.

В апараті прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова заявили, що ним було прийнято заяву про відставку Симеонова. Сам віце-прем'єр про свою відставку заявив, що постійна кампанія в ЗМІ проти нього завдає шкоди не тільки йому, але і авторитету уряду.

Повідомляється, що Симеонов відповідав в уряді за демографічну та економічну політику. Критикуючи проект закону про людей з інвалідністю він заявив, що документ має на меті "задовольнити групу крикливих жінок", які "спекулюють" на своїх "хворих" дітях-інвалідах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Після того, як ці слова стали відомими в країні піднялися протести з вимогою відставки віце-прем'єра.

Раніше ми писали, що віце-прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло потрапила в дорожньо-транспортну пригоду в Сілезькому воєводстві на півдні країни.

В результаті зіткнення автомобіля екс-глави польського уряду з автомобілем Peugeot, яким керував 77-річний чоловік, Беата Шидло не постраждала. Про це повідомляє польська радіостанція RMF FM.

За даними радіостанції, колона з трьох урядових автомобілів рухався в напрямку міста Освенцім. Перший автомобіль зупинився перед пішохідним переходом, наступна за ним машина не встигла загальмувати, в результаті чого і сталося зіткнення. При цьому водій третьої машини в колоні зміг уникнути зіткнення.

Також ми повідомляли, що двоє людей травмовано внаслідок аварії, в яку потрапив кортеж прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей.

У п'ятницю, 9 листопада, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, яка перебуває з візитом у Бельгії, потрапила в аварію по дорозі на військове кладовище Сен-Симфорьєн. Разом з Мей в машині перебував прем'єр-міністр Бельгії Чарльз Мішель.

Нагадаємо, Беата Шидло потрапила в ДТП у місті Освенцім під Краковом.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 8 грудня 2017 року прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло оголосила про свою відставку.

Знай.иа писав, що Польща перекриває кисень заробітчанам.