По всій Франції водії протестують проти зростання цін на паливо, більш того вже є загиблий і поранені. Про це повідомляє BFMTV.

Акція "жовтих жилетів" – так називають протестувальників у ЗМІ. Все через обов'язковий атрибут водіїв – жовтого світлоповертального жилета.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер, по всій Франції зафіксовано вже більше 1 тисячі протестів, в яких беруть участь 50 тисяч осіб. Хоча очікується, що по всій країні пройде близько 1500 акцій.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ідея протесту – стояти на місці, щоб бути почутими. Поки не буде змін, ми не рушимо з місця. Ми рішуче налаштовані стояти до вечора суботи, неділі, понеділка", – заявив один з організаторів протесту в департаменті Вар.

Вранці протестуючі перекрили кільцеву дорогу в районі Парижа і кілька інших важливих дорожніх шляхів. Через це ряд перевізників ще напередодні скасували свої суботні рейси по країні.

В департаменті Ізер стався інцидент. Жінка везла доньку до лікаря, а протестувальники намагалися перешкодити її проїзду. Вона запанікувала і направила автомобіль на людей. В результаті загинув 50-річний чоловік.

Як повідомляє МВС Франції, незначні поранення отримали 16 людей. У Савойї ще одного протестувальника збила машина, він отримав серйозні травми. Крім того є як мінімум один травмований правоохоронець.

Варто відзначити, що за даними опитування, 74% французів підтримують акції протесту водіїв. Учасники готові їхати до Парижа, щоб зустрітися з президентом Еммануелем Макроном.

Нагадаємо, активістки Femen показали, як будуть зустрічати "кривавого карлика" в Парижі.

Як повідомляв "Знай.uа", у Франції схопили групу озвірілих радикалів, сядуть надовго.

Також Знай.uа" писав, що Макрон поставив хрест на планах Путіна і Трампа.