Днями міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив, що йде з посади.

У неділю, 18 листопада, стало відоме ім'я нового очільника оборони країни, повідомляють ЗМІ.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 18 листопада офіційно вступив на посаду міністра оборони, заявивши, що має намір перемогти ворогів країни.

"Я вперше вступаю на посаду міністра оборони і знаю, що роблю це тоді, коли політика держави дуже критикується у сфері безпеки. Громадяни Держави Ізраїль, я чую вашу критику", - зазначив у відеозверненні до народу новий глава Міноборони.

Популярні новини зараз
Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він пообіцяв домогтися безпеки для південної частини Ізраїлю, яка постійно зазнає ракетних обстрілів із сектора Гази.

"Я маю намір завершити цю війну і принести безпеку жителям півдня і всім громадянам Ізраїлю", - пообіцяв Нетаньяху.

Варто нагадати, що колишній голова Міністерства оборони Авігдором Ліберман пішов у відставку через режим припинення вогню між сектором Гази й Ізраїлем, назвавши "капітуляцією перед терором" встановлення режиму припинення вогню після двох днів потужних обстрілів з обох сторін.

Нагадаємо, після того, як Ізраїль досяг домовленості з палестинським рухом ХАМАС про припинення вогню, міністр оборони країни Авігдор Ліберман заявив, що йде з посади.

Міністр також заявив, що більше не може виконувати свою роль в Кабінеті міністрів Ізраїлю. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Jerusalem Post.

"Я тут для того, щоб оголосити про мою відставку з посади міністра оборони", - заявив Ліберман.

Ліберман назвав домовленість про припинення вогню "капітуляцією перед терором".

Раніше Знай.uа писав про те, що ситуація на кордоні між сектором Газа та Ізраїлем останніми днями загострилася, ескалація конфлікту набуває грандіозних масштабів, у бійні гинуть люди.

Також Знай.uа повідомляв, що у ніч з понеділка на вівторок, 13 листопада, на південному кордоні Ізраїлю було "спекотно" - відбулися масові перестрілки та вибухи.