Після обміну бомбардуваннями, які тривали більше доби, Ізраїль і палестинські угруповання ісламістів, у тому числі і ХАМАС, домовилися про перемир'я.

Про це стало відомо завдяки повідомленню телеканалу Al-Jazeera, яке посилається на заяви представників палестинських бойовиків.

Відомо, що угоду про перемир'я було досягнуто за посередництва Єгипту. У заяві палестинських угруповань підкреслюється, що перемир'я діятиме до того часу, "поки Ізраїль виконує його умови".

В Ізраїлі повідомлення про перемир'я офіційно не підтвердили. Військово-політичний кабінет Ізраїлю заявив, що видав розпорядження армії продовжувати активні дії "до того часу, поки в цьому є необхідність".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто нагадати, що ситуація на кордоні між сектором Газа і Ізраїлем в останні дні загострилася, ескалація конфлікту набуває грандіозних масштабів, у бійні гинуть люди. У повідомленні говориться, що в понеділок, 12 листопада, Ізраїль завдав потужних авіаударів по позиціях бойовиків у секторі Газа.

Як повідомили в Армії оборони Ізраїлю, що військова операція є відповіддю на масовий ракетний обстріл палестинськими угрупованнями. За даними ізраїльських військових, бойовики запустили приблизно 200 ракет, частину з яких було перехоплено системою ППО "Залізний купол".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійська державна армія звільнила групу з 19 жінок і дітей, які були викрадені терористами "Ісламської держави" під час нальоту на місто Ес-Сувейда і сусідніх сіл в липні. Про це пише Reuters, посилаючись на повідомлення сирійського державного телебачення. За даними правозахисників, в полоні у "ВД" виявилися 14 жінок та 16 дітей.

Нагадаємо, бойовики зрешетили переповнені автобуси з християнськими паломниками: десятки загиблих і поранених.

Як повідомляв Знай.uа ролик про українську армію став одним з найкращих в світі.

Знай.uа писав, у бойовиків немає шансів: "Залізний купол" врятував сотні тисяч життів від удару, вражаючі кадри.