Колишній мер Нью-Йорка, мільярдер Майкл Блумберг виступив проти дискримінації небагатих абітурієнтів, які не мають можливості здобути вищу освіту.

Блумберг пожертвував університету Джона Хопкінса, в якому сам навчався, 1,8 млрд доларів, уточнивши, що ці кошти дозволять навчальному закладу приймати рішення про зарахування студентів "наосліп", тобто не враховуючи фінансове становище абітурієнтів.

Мільярдер повідомив про це в своєму Twitter в неділю, 18 листопада.

У написаній ним колонці в The New York Times мільярдер пояснив, що однією з причин його рішення стала дискримінація небагатих старшокласників, які не мають можливості здобути вищу освіту. Жодному випускнику старших класів ніколи не слід закривати доступ до коледжу через величини банківського рахунку його сім'ї, вважає мільярдер.

Однак насправді це відбувається постійно. І дуже часто абітурієнтам з високою успішністю з сімей з низьким або середнім доходом регулярно відмовляють, щоб зберегти місця для учнів з сімей з високими доходами, написав Блумберг.

Мільярдер розповів, що сам є вихідцем з небагатої сім'ї. Однак диплом університету Хопкінса, отриманий завдяки позиці та студентської підробці, дозволив йому виконати його "американську мрію".

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, відомого російського мільярдера Дмитра Риболовлєва затримали в Монако.

Як повідомляв портал Знай.ua, американський мільярдер Сорос отримав "конверт смерті"

Також Знай.ua писав, підприємство мільярдера і порадника президента Юрія Косюка (ТОВ "Вінницька птахофабрика") 1 листопада отримало 618 мільйонів гривень бюджетних дотацій. А всього за рік – 812 мільйонів гривень.