В місто Тіхуана, Мексика, прибув караван з мінімум 500 осіб. Нелегали відразу ж взялися за штурм загороджувальних споруд на американському кордоні. Про це стало відомо з повідомлення міністра внутрішньої безпеки Штатів Кірстьен Нільсен.

Кірстьен стверджує, що спочатку демонстрація біженців була мирною, а потім щось пішло не так: кілька сотень мігрантів відокремилися від каравану і прорвалися до загороджень, включаючи жінок і дітей. Поліція Мексики зробила вигляд або виявилася безсила перед натиском натовпу. Мігранти кидаються в митну службу США підручними предметами, а у відповідь отримують розпилення сльозогінного газу.

Пізніше активісти руху Cosecha, що виступає на підтримку мігрантів, виступили з твердженням, що через застосування газу загинула маленька дівчинка. Проте ці дані поки не підтверджені.

Тим часом у міністерстві внутрішніх справ Мексики вже заявили, що депортують близько 500 осіб, які "незаконно" і "з застосуванням сили" намагалися перетнути кордон з США.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Американська влада перекрили КПП між Сан-Дієго і Тіхуаною, рух автомобілів також заблоковано в обидві сторони.

Як повідомляв портал "Знай.uа", раніше американський лідер Дональд Трамп дав добро стріляти по нелегалам на ураження: світ застиг в жаху. Президент США Дональд Трамп в Twitter пригрозив закрити кордон з Мексикою для боротьби з нелегалами.

За його словами, США готові закрити кордон з Мексикою, якщо це буде необхідно.

Він також додав, що ситуація з нелегальними мігрантами на американо-мексиканському кордоні дуже небезпечна.

Трамп підкреслив, що у США пустять тільки тих мігрантів, які мають право на отримання статусу біженця.

Раніше американський лідер випустив постанову, згідно з якою такі люди не могли подавати документи на отримання статусу біженця в країні

Притулок у США, за рішенням Трампа, можна було надати лише тим мігрантам, які перейшли кордон в спеціальному пункті в'їзду.

Раніше ми писали, що суддя окружного суду в Сан-Франциско США прийняв тимчасову судову заборону, який спрямований проти політики президента Америки Дональда Трампа. Питання стосується надання притулку нелегальним мігрантам.

Рішення судді Тигара заблокувало наказ Трампа, яким він хотів обмежити надання притулку людям, які незаконно перейшли кордон США.

Нагадаємо, у Європі дозрів емігрантський жировик, шукають хірургів.

Знай. ua писав, що Трамп в одну мить перекрив повітря мільйонам нещасних.

Як повідомляв Знай.uа, у Німеччині придумали, як позбутися від приїжджих.