За інформацією директора регіонального офісу Google Дмитра Шоломко, виручка компанії в Україні за підсумками 2018 року може скласти рекордні 3,5 млрд грн.

Про це повідомляють ЗМІ.

Шоломко розповів, що прибутки компанії з кожним роком постійно зростають, при чому у величезній пропорції.

"Поки точно не можу сказати. Але ростемо добре. Трохи менше 75% на рік", - уточнив він.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Наразі вже відомо, що у 2017 році прибутки компанії в Україні склали понад 2 млрд гривень.

Разом з тим варто відзначити, що найважливіша подія в економічному житті країни цього тижня – прийняття Верховною Радою державного бюджету на 2019 рік.

Результатом "великих бюджетних баталій" у парламенті стали безліч відносно невеликих змін в проекті, який закладений на 2019 рік.

"Вже який рік поспіль між першим і другим читанням уряд як той майстерний ювелір знаходить додаткові ресурси — і доходи, і витрати збільшуються приблизно на однакову суму, так щоб не постраждав показник бюджетного дефіциту. Останній — "сакральна" цифра узгоджена з МВФ, її чіпати не можна", — йдеться в повідомленні.

Так відомо, що "перекроювання" бюджетних показників в парламенті, в цьому році, призвели до збільшення плану по доходах і видатках державного бюджету на 17,7 млрд гривень, це приблизно на 1,8% вище показників оригінального урядового проекту.

Центр економічної стратегії виділив такі основні ризики бюджету:

З боку витрат: є ризик того, що витрати на фінансування субсидій на оплату послуг ЖКГ недооцінені в разі підвищення цін на газ.

З боку фінансування: недовиконання у частині фінансування дефіциту через потреби рефінансування боргів і "занадто оптимістичних" очікувань від приватизації.

Як уже зазначали аналітики Центру економічної стратегії, піковий період виплат за зовнішніми боргами є ключовим обмежуючим фактором для бюджету наступного року.

На 2019 припадає майже вдвічі вище сума погашень за зовнішніми боргами (4,3 млрд доларів або 3,3% ВВП), і на 30% вище — за внутрішніми боргами, ніж у цьому році. Високий рівень витрат на обслуговування і погашення боргів не дозволяє зменшувати податкове навантаження, обмежує можливості для зростання бюджетних витрат і несе ризики рефінансування.

Нагадаємо, коли набудуть чинності нові закони для євроблях, уряд назвав дату.

Як повідомляв "Знай.ua", все, що необхідно знати українцю про держбюджет-2019.

Також "Знай.ua" писав, що ціна на електроенергію немислимо злетить вгору.

Україна може стати одним із світових лідерів у співпраці в IT-галузі – ІТ-інвестор