Президент РФ Володимир Путін вперше прокоментував захоплення українських моряків російськими силовими структурами. Про воєнний стан та інцидент в Керченській протоці Путін заявив на форумі "Росія кличе!".

Путін цинічно заявив, що російські прикордонники діяли "в межах закону".

"А як повинні діяти прикордонники? Військові кораблі увійшли в територіальні води Російської Федерації і не відповідають, і незрозуміло, що вони збираються робити. Як вони повинні діяти? Якщо б вони діяли інакше, їх усіх треба було б віддати під суд. Але вони виконали свій військовий обов'язок, наказ, власне, вони виконували свої законні функції по захисту територіальної цілісності Російської Федерації".

Також Путін заявив, що інцидент - це "явна провокація".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Явні ознаки заготовленої заздалегідь провокації, розрахованої на те, щоб після цього скористатися цим як приводом для того, щоб ввести воєнний стан у країні. Нічого спільного зі спробами врегулювати відносини між Росією та Україною це не має. Це гра на загострення"

Крім того, Путін зухвало сказав, що саме українські моряки порушили закон.

"Не відповідали взагалі на запити нашої прикордонної служби. Не відповідаючи на запити наших прикордонників, почали рухатися прямо до цього мосту. Мовчали, взагалі ніяк не відповідали".

Воєнний стан
Воєнний стан

Нагадаємо, вранці 25 листопада Військово-морські сили ВСУ повідомили, що прикордонні кораблі РФ "здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України".

Зокрема, російський прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира.

В "прикордонному управлінні ФСБ по Криму" заявили, що три кораблі Військово-морських сил України перетнули держкордон Росії. Пізніше росіяни заборонили прохід цивільних суден через Керченську протоку.

Нагадаємо, Трамп терміново викликав Путіна на килимок, відомо де і коли.

Як повідомляв Знай.uа, у зв'язку з військовим становищем в Україні скасована важлива футбольна церемонія.

Знай.uа писав,влада поставила під удар велику годівницю економіки.