41-го американського президента Джорджа Буша-старшого поховають 6 грудня на території президентської бібліотеки, названої на його честь, при Техаському сільськогосподарському та машинобудівному університеті в місті Коледж-Стейшен.

Ця інформація була оприлюднена на сайті навчального закладу.

Як відомо, у 1991 році Буш-старший обрав це місце для своєї президентської бібліотеки. Відкрили її в листопаді 1997 року.

В подяку за це для американського президента було виділено спеціальну ділянку, де була перепоховали його донька Робін, яка померла в 1953 році у віці трьох років. Там же поховали його дружину Барбару Буш у квітні 2017 року. Тепер до них приєднається і колишній президент США.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

3 грудня, в понеділок, труну з тілом 41-го американського президента доставлять в ротонду Капітолію. Люди зможуть віддати йому данину поваги до ранку середи.

У четвер, 6 грудня, тіло колишнього президента США, який 1 серпня 1991 року відвідав Київ, прибуде в Коледж-Стейшн. Там попрощатися з них можуть усі бажаючі, а сама церемонія поховання буде тільки для найближчих.

Нагадаємо, Джордж Буш-старший помер у віці 94 років. Причини смерті на даний момент не уточнюються. Американський лідер під час Другої світової війни був пілотом, а після нафтовим магнатом. У політику він прийшов у 1964 році і був президентом сша з 1989 по 1993 рік.

За своє життя він побудував успішну політичну кар'єру і пройшов шлях від конгресмена до посла США в ООН, від голови республіканської партії до посла в Китаї, від директора ЦРУ до віце-президента в адміністрації Рейгана.

У Буша-старшого залишилися 5 дітей, 17 онуків, вісім правнуків. Про час і місце проведення похорону прес-служба сім'ї обіцяла повідомити найближчим часом.

Як повідомляв Знай.ua, Екс-президент США Джордж Буш-старший помер на 95-му році життя.

Також Знай. ua писав, що світ попрощався з легендарним художником. Навчався живопису і мистецтва в чотирьох навчальних закладах.