Папа Римський Франциск нещодавно здивував світ епатажною заявою щодо сексу, однак на цьому він, очевидно, вирішив не зупинятися і прокоментував гомосексуальні стосунки, які є досить поширеними у сучасному суспільстві.

Про це пише DW з посиланням на відповідну заяву Папи.

У повідомленні йдеться, що Папа Римський Франциск вважає, що гомосексуалізм є віянням моди.

"У нашому суспільстві гомосексуалізм перетворився на моду, що певним чином впливає на життя церкви", - написав понтифік, додавши, що гомосексуалізм ніяк не можна поєднати з церковним саном. "Краще, якщо вони складуть з себе сан, ніж будуть вести подвійне життя. У духовній релігії священичого життя немає місця таким схильностям", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто нагадати, що католицька церква називає гомосексуальні зв'язки гріховними. Проте, після того, як на престол восшествовал Папа Римський Франциск, у багатьох сучасних людей з'явилася надія хоч на якусь лібералізацію церкви щодо гомосексуалістів і гомосексуалізму в цілому. Сталося це після того, як в 2013 році Папа Римський Франциск, під час свого виступу заявив:

"Хто я такий, щоб судити гомосексуалів?".

Крім цього, він назвав секс "даром божим".

Нагадаємо, Папа Римський Франциск заявив, що секс є "даром Божим". Про це повідомляє видання Vatican News.

"Сексуальність, секс — це дар Божий. Жодних табу. Це дар, який дає Господь. У нього є дві мети — любити і породжувати життя. Це пристрасна любов, справжня любов завжди така. Любов між чоловіком і жінкою, коли вона пристрасна, веде тебе до вічного життя", — сказав він під час аудієнції з молодими християнами з Франції.

Папа Римський
Папа Римський

Раніше Знай.uа писав про те, що Глава Римсько-католицької церкви Папа Римський Франциск розкритикував популістські уряди і порівняв їхні режим з Третім рейхом.

Також Знай.uа повідомляв, що зворушливий випадок стався на аудієнції Папи Римського у Ватикані.