Лист Альберта Ейнштейна, в якому піднімаються питання релігійного характеру, адресоване відомому філософу Еріху Гуткінду, продано на аукціоні за 2,8 мільйона доларів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби дому Christie's.

Так, стартова ціна документа становила 11,5 мільйона доларів. Відомо, що лист являє собою відповідь вченого на книгу Гуткінда Вибір життя: біблійний заклик до повстання. У листі викладаються релігійні і філософські погляди Ейнштейна. У своєму листі легендарний вчений, зокрема, назвав "Біблію зборами шанованих, але все ж досить примітивних людей".

"Жодне тлумачення, наскільки б витонченим воно не було, не може (для мене) змінити що-небудь в цьому", – йдеться у документі.

Варто нагадати, що Кетті Перрі сама ж викупила на благодійному аукціоні побачення зі своїм коханим Орландо Блумом. Співачка виклала за такий лот величезну суму – 50 тисяч доларів. Зіркова пара взяла участь у благодійному аукціоні One Love Malibu. Його метою є зібрати кошти для постраждалих від пожеж в Каліфорнії. Американська співачка Кетті Перрі сама представила лот у вигляді побачення з актором Орландо Блумом.

За побачення з Блумом жінки готові були віддати 20 тис. доларів. Однак Перрі не дозволила такого. Вона заявила, щоб всі бажаючі отримати побачення з її обранцем трималися подалі. Кетті Перрі сама викупила свій лот за скажені 50 тис. доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що горщик із зображенням антилопи попався на очі Карлу Мартіну п'ять років тому на барахолці в Уіллінгтоні, графство Дербішир. Так глечик на блошиному ринку за п'ять доларів виявився цінною знахідкою для археологів. Глиняний виріб віком понад 4000 років Карл, не замислюючись, увесь цей час використовував в якості склянки для зубної щітки.

Нагадаємо, унікальна книга про Україну пішла з молотка за скажені гроші в Лондоні.

Як повідомляв Знай.uа британський чемпіон заради сина виставив свій пояс на аукціон.

Знай.uа писав, речі легендарної Мерилін Монро пустили з молотка за мільйон.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще