Днями Президент Білорусі Олександр Лукашенко потрапив у незручну ситуацію, пов'язану з грузинськими жінками.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Про це пише портал Рoliteka.

У повідомленні йдеться, що курйоз із Президентом Білорусі Олександром Лукашенко стався під час привітання новообраного глави Греції Саломе Зурабішвілі із вступом на посаду.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Так, в ході зустрічі з послом Грузії Лукашенко передав свої привітання президенту Грузії з перемогою на виборах.

Він зазначив, нібито Зурабішвілі стала першою жінкою на цій посаді в історії всіх пострадянських держав.

"Президентом вперше обрано жінку в Грузії, та й на пострадянському просторі, і це, може бути, хороший досвід, подивимося. І Білорусь буде уважно придивлятися до вашого досвіду", – сказав Лукашенко.

Лукашенко
Лукашенко

Ось тільки президент Білорусі забув, що Зурабішвілі – далеко не перша жінка на посаді президента в країнах колишнього Радянського союзу.

Лукашенко, скоріш за все, зовсім забув про досвід країн Балтії. Так, в Латвії ще в 1999 році вперше обрали главою республіки жінку – Вайру Віке-Фрейберга, повторивши потім свій вибір у 2003 році. З 2009 році Литву також очолює жінка-президент – Даля Грібаускайте. Не відстає від сусідів і Естонія, там в 2016 році на пост президента вибрали Керсті Кальюланд.

Таким чином, Зурабішвілі стала далеко не першою жінкою-президентом в пострадянських країнах.

Нагадаємо, в Грузії за результатами підрахунку 100% голосів, новим президентом стала незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі.

Згідно з результатами ЦВК Грузії, за Саломе Зурабішвілі проголосували понад 59% виборців.

Раніше Знай.uа писав про те, що екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі закликає грузинське суспільство не визнавати підсумки другого туру президентських виборів і почати масові акції протесту.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі

Також Знай.uа повідомляв, що за словами Президента Грузії Саломе Зурабішвілі, Тбілісі займає проєвропейську позицію, і якщо США і країни Європи почнуть діалог з Росією, в такому випадку Грузія не залишиться осторонь.