У світі високих технологій і великих грошей вирують неабиякі пристрасті. І на цей раз під прицілом пильної світової уваги опинилася компанія Huawei Technologies, продукція якої неодноразово входила в топ-листи мобільних пристроїв. Так, стало відомо, що 1 грудня в Канаді, у Ванкувері була затримана Мен Ваньчжоу - фінансовий директор Huawei Technologies. Згідно інформації, що надійшла, затримання було проведене за запитом про екстрадицію, що надійшов з США.

Варто згадати, що Мен Ваньчжоу, дочка засновника і, за сумісництвом, фінансовий директор Huawei Technologies, ще з 2016 року є фігурантом слідства, яке ведеться службами безпеки США у зв'язку з фактом порушення санкцій на експорт американської продукції, введених США щодо Ірану. Зокрема, сама Мен Ваньчжоу підозрюється як мінімум у співучасті, а можливо, і в безпосередній організації незаконної відправки американської продукції в Іран, який знаходиться під дією санкцій, в обхід американського законодавства.

За інформацією, отриманою від представників Міністерства Юстиції Канади, затриману у Ванкувері 1 грудня Мен Ваньчжоу буде залучено до судового процесу по заставі, вже призначеного на 7 грудня цього року.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Без сумніву, настільки широкий розголос і настільки серйозні звинувачення істотно позначаться на рейтингу творців “дірявого смартфона”. Особливо в світлі того, що останні кілька тижнів представники США активно і наполегливо рекомендують багатьом країнам, зокрема, тієї ж Японії, Італії та Німеччині, відмовитися від широко використовуваного телекомунікаційного обладнання Huawei Technologies, яке, на думку американських експертів, представляє загрозу для кібербезпеки.

І вже точно не доводиться сумніватися, що похитнувшоюся репутацією Huawei Technologies скористаються конкуренти, як мінімум спробувавши максимально обійти фігуранта таких гучних справ до того, як ситуація з Мен Ваньчжоу і Huawei Technologies вирішиться в ту або іншу сторону.


Нагадаємо, в Samsung завелися "щури"

Як раніше повідомляв "Знай.иа" розроблено "розумний" шолом для гонщиків

Також Знай.иа" писав про гаджетах майбутнього