У відповідь на агресію проти України в Азовському морі, захоплення наших кораблів та моряків, практично всі російські банки можуть відключити від міжнародної банківської системи системи SWIFT.

Це особисто підтвердив спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер.

Курт Волкер
Курт Волкер

Він впевнений, що Америка та всі союзники України розглядають кілька варіантів дій, щоб не допустити нових проявів "одностороннього контролю Росії в загальних водах Азовського моря" і чинити тиск на РФ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Можливою мірою є відключення російських банків від міжнародної банківської мережі SWIFT, яка регулюється законами Бельгії та прискорює міжнародні транзакції, відправляючи платіжні доручення фінансовим інститутам в різних країнах", - пояснив Волкер.

Він підкреслив, що "люди називають це "ядерною "опцією". Такий захід призведе до витрат для всіх учасників: великих витрат для Росії, але і великих витрат для союзників.

"В остаточному підсумку, ми повинні зберігати можливість такого варіанту, тому що ми не можемо і далі дивитися, як Росія робить нові агресивні кроки щодо сусідів, такі як цей", - резюмував спецпредставник Держдепу США.

Дивіться: Російські банки в Україні

Нагадаємо, Верховна Рада розгляне на пленарному засіданні законопроект про припинення Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією. Як повідомляв "Знай.ua", українському флоту дозволили відкривати вогонь на ураження без попередження. Також "Знай.ua" писав, Верховна Рада прийняла законопроект №8519 про визнання учасниками бойових дій ветеранів ОУН-УПА, його підтримали 236 народних депутатів.