Столицю Угорщини сколихнули масові акції протесту. Тисячі людей зібралися в цетрі Будапешту для того, щоб уряд скасував нові зміни до трудового законодавства.

Новий закон вже встигли охрестити "законом про рабство". Його запропонувала партія прем'єр-міністра країни Віктора Орбана Фідес. У ньому йдеться про збільшення кількості годин роботи в рік. Відповідно до цього закону угорці працюватимуть не 250, а 400 годин на рік.

Парламент має намір затвердити законопроект наступного тижня. Законопроект передбачає, що роботодавці гарантовано можуть призначати понаднормові 250 годин на рік кожному працівнику. У той же час можливе подальше збільшення понаднормової роботи за згодою працівника. Уряд стверджує, що зміни принесуть користь тим, хто хоче заробити більше грошей, працюючи більше годин.

Жителі країни ж вважають, що роботодавці можуть зменшити розмір заробітньої плати через такий законопроект. А також можливе використання інших методів тиску на працівників для збільшення кількості годин їхньої роботи.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Акції протесту організували угорські профспілки. Члени профспілок і їх прихильники протестували під гаслами: "Ми протестуємо проти рабської закону" і "Примусьте вашу матір працювати понаднормово".

"В Угорщині ми несемо важкий вантаж на плечах і отримуємо за це найнижчу зарплату в Європі", - заявив голова профспілки Ласло Кардас.

Поліція заблокувала головну площу біля парламенту, куди протестувальники планували дійти спочатку. Тому вони зайняли головну вулицю, яка веде в парламент.

Нагадаємо, що у Будапешті тисячі мешканців столиці встали на захист Центрально-Європейського університету, заснованого американським мільярдером Джорджем Соросом.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", якщо Угорщина не надасть необхідних роз'яснень щодо нової посади уповноваженого міністра по Закарпаттю, Україна готова реагувати жорстко, в тому числі – заборонити в'їзд посадовій особі.