У центрі Санкт-Петербурга активісти розмістили на фасаді багатоповерхівки величезний банер із закликом зупинити агресивну політику керманича Кремля Володимира Путіна.

Ініціатором акції виступив опозиційний рух "Відкрита Росія", який у 2001 році заснував Михайло Ходорковський.

"Активісти "Відкритої Росії" вивісили в Петербурзі банер "Стоп Путін. Стоп війна", - йдеться в повідомленні.

Нещодавно в Санкт-Петербурзі близько 50 чоловік вийшли з пікетом проти військової агресії РФ щодо України. Пікети організувала активістка петербурзької демократичної організації "Солідарність" Ольга Смирнова. Вона разом з іншими небайдужими росіянами висловила точку зору, що напад на українські військові кораблі і захоплення моряків означає нову спробу з боку Росії збільшити зону окупації українських територій.

Володимир Путін
Володимир Путін

Учасники пікетів заявили, що з українських моряків вибивають свідчення про "незаконний перетин кордону" і погрожують кримінальним покаранням строком до 6 років. Також мітингувальники вимагали надати морякам статус "військовополонених" і висловили обурення діями російських військових, які відкрили вогонь на ураження по іноземним судам, не представляли загрози.

У Сан-Франциско представники української діаспори також провели акцію на підтримку моряків Військово-морських сил ЗСУ, які були взяті в полон 25 листопада Федеральною службою безпеки Російської Федерації у Керченській протоці.

Нагадаємо, що Росія пред'явила українцями нечувані звинувачення. Захоплені українські судна досі в РФ, там же утримують наших хлопців.

"Знай.ua" писав, що президент РФ Володимир Путін заявив, що поки що питання обміну захоплених українських моряків не піднімалися. Про це Путін повідомив на прес-конференції в Аргентині.

Також "Знай.ua" писав, скільки можна терпіти: невдоволення президентом росте, люди тисячами виходять на акції протесту, є жертви.