У Twitter кремлівські боти почали онлайн-війну проти французького президента Емануеля Макрона - вони активно поширюють неправдиву і неперевірену інформацію про протести "жовтих жилетів" у Франції.

Цю інформацію повідомляє Bloomberg, посилаючись на Альянс забезпечення демократії, підрозділ Німецького Фонду Маршала США, який стежить за проросійськими Twitter-акаунтами та іншою прокремлівською діяльністю.

Емануель Макрон

"Макрон успішно уникнув кібератак з метою дестабілізації його президентської кампанії в 2017 році, за якими, як ввважаеться, стояли прокремлівські групи. Тепер, коли Франція зіткнулася з насильницькими протестами, росіяни, схоже, повернулися. Серед 600 облікових записів Twitter, які, як відомо, поширюють погляди Кремля, найпопулярніший хештег зараз #giletsjaunes, французька назва для протестів "жовтих жилетів". йдеться в матеріалі

Експерт Альянсу Брет Шафер розповів, що, найчастіше, кремлеботи постять новини із США і Великобританії.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

"Прокремлівські акаунти, які аналізує Альянс, як правило, публікують новини із США і Великобританії. Але в останні тижні вони активно висвітлюють протести у Франції. Цей показник свідчить про те, що існує зацікавленість у посиленні конфлікту". Брет Шафер

Прокремлівські акаунти часто вказують на те, що французька поліція перебуває на межі заколоту і готова підтримати протести.

У той же час Шафер зазначив, що подібні заяви не підтверджуються фактами, а активність ботів нагадує інші кампанії по поширенню дезінформації.

Велика частина посилань у акаунтах, які досліджував Альянс, ведуть на новини російських медіа - Russia Today, Spurnik і німецьке агентство Ruptly, яке належить RT.

"Ці медіа уважно стежать за протестами, а RT навіть повідомляло, що 12 журналістів постраждали, повідомляючи про події у Франції". Брет Шафер

Нагадаємо, що у Парижі пройшли перші відкриті зіткнення учасників акції "жовтих жилетах" з поліцією.

Як повідомляв "Знай.uа", у столиці ввели бронемашини, протестувальники готуються до штурму: на вулицях кров, полум'я і паніка. Протестувальники продовжують розбивати вулиці Парижа.

Також "Знай.uа" писав, що спецназ ставить школярів на коліна і травить газом: жорстка розправа за протести наздогнала навіть підлітків. Студенти і викладачі обурені, ситуація загострюється.