Швейцария почне національну дискусію за проектом нового договору

Незважаючи на заклики Брюсселя, Берн не погодився прийняти нове загальну угоду щодо майбутніх відносин з ЄС. В результаті оголошена національна дискусія щодо проекту договору, повідомляє Bloomberg.

Раніше Європейська комісія заявила, що якщо Швейцарія не підтримає проект угоди, то ЄК з 2019 року не буде визнавати швейцарські біржі.

У вівторок офіційний Берн повідомив про намір завершити консультації з Європейським Союзом щодо нового договору тільки в 2019 році, незважаючи на вимогу ЄС зробити це до кінця 2018-го.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відносини між Швейцарією та ЄС регулюються приблизно 100 двосторонніми угодами - Брюссель хоче замінити їх одним договором. Угода, яка б більш тісно пов'язувала Швейцарію з її найбільшим торговим партнером, повинна була підписана ще до початку 2018 року, але в Берні заявили, що договір може підірвати високу заробітну плату і умови праці в країні. За проектом, Швейцарія повинна автоматично адаптувати свої правила міграції та соціального забезпечення до законодавства ЄС.

Нагадаємо, що в 2016 році Швейцарія відмовилася вступати в ЄС. Заявка Швейцарії була подана ще в 1992 році, але Верхня палата парламенту проголосувала за відкликання заявки. Проти членства країни в ЄС проголосувало 27 депутатів, а за збереження заявки висловилися всього 13 парламентарів. Тим самим верхня палата підтвердила рішення, яке прийняте Національною радою Швейцарії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ембер Радд, міністр у справах праці і пенсій, запропонувала інший шлях для Британії, який може замінити Brexit. Цей варіант дозволить країні покинути ЄС, однак зберегти свій вплив в Європейській економічні зоні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Угорщині назріває свій Майдан - уряд хоче збільшити кількість робочих годин майже вдвічі. Столицю Угорщини сколихнули масові акції протесту. Тисячі людей зібралися в центрі Будапешта для того, щоб уряд скасував нові зміни трудового законодавства. Згідно цього закону угорці будуть працювати не 250, а 400 годин в рік.

"Знай.uа" писав, що економіст IMF Group Ukraine Михайло Кухар описав 8 речей, які, на його думку, в Україні набагато кращі, ніж у країнах Європи.