Про це йдеться у повідомленні видання DW з посиланням на німецьке видання Welt am Sonntag.

"З цих документів (спецслужб - ред.) випливає, що Тегеран у цьому році здійснив щонайменше сім випробувальних запусків ракет середньої дальності і п'ять запусків ракет малої дальності, а також крилатої ракети", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що ракети середньої дальності, які протестував Іран, можуть досягати території деяких країн Євросоюзу.

У той же час, у минулому році Тегеран, за інформацією німецького видання, провів чотири випробування ракет середньої дальності і тільки одне - ракети малої дальності.

Уряду Німеччини, Франції і Великобританії на початку жовтня висловили Радбезу ООН занепокоєння у зв'язку з випробуваннями ракет в Ірані. На початку грудня міністерство закордонних справ Німеччини звинуватив Тегеран не виконання резолюції Радбезу ООН.

Випробування ракет в Ірані суперечать умовам угоди, що Тегеран в 2015 році уклав із США, РФ, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною. Угода передбачала обмеження Тегераном своєї ядерної програми в обмін на скасування міжнародних санкцій, введених США та Євросоюзом.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У травні 2018 року Вашингтон вийшов з угоди, звинувативши Іран в недотриманні його умов.

До речі, Енн Елізабет Ходжес – єдина людина на Землі, яка пережила напад з космосу. Сім’ю сполохав страшний гуркіт, в миті ока на жінку звалився фрагмент небесного тіла вагою 3.8 кг, пробив дах будинку. Падіння уламка астероїда Торо на американське містечко Сулакога є єдиним задокументованим випадком в історії людства, коли людина вижила після попадання метеорита.

Нагадаємо, ім'я цієї прекрасної дівчини збереглося в історії завдяки її надзвичайній здатності виживати в найстрашніших катастрофах.

Як повідомляв портал Знай.uа, Путіну пригадали нахабні слова про Україну.

Також Знай.uа писав, що в Україні запустили перший Інтерсіті до Будапешта. Тепер очікується зростання популярності поїздок українців за кордон, але побоювання за справність потягу не дають спокою.