У їх число потрапили президент США Дональд Трамп, президент РФ Володимир Путін, спецпрокурор США Роберт Мюллер і журналіст Джамал Хашогги.

10 грудня американський журнал Time опублікував шорт-лист премії "Людина року – 2018", номінантами якого стають люди, які протягом року впливали на події, що відбуваються.

На першій сходинці короткого списку опинився президент США Дональд Трамп, який за версією видання в цьому році пройшов через кілька криз і приймав "спірні рішення", розв'язавши міжнародну торговельну війну з Китаєм.

Президента Росії Володимира Путіна Time включили в шорт-лист після його перемоги на президентських виборах в березні 2018 року. Видання зазначає, що це відбулося на тлі підвищеної уваги до можливої зв'язки Росії з виборами президента США, отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері і зростаючої напруженості у відносинах з Україною.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Спецпрокурор США Роберт Мюллер потрапив у список через продовження розслідування можливого втручання Росії у вибори президента США. Поточними результатами розслідування назвали збудження 191 кримінальної справи проти 32 чоловік і трьох компаній.

Журналіста The Washington Post Джамал Хашогги включили до списку після його загибелі в саудівському консульстві в Стамбулі, яка набула міжнародного резонансу і стала причиною для перевірки режиму в Саудівській Аравії.

В число претендентів на премію також увійшли американський режисер Райан Куглер за роботу над фільмом "Чорна пантера", професор психології з Каліфорнії Крістін Блейзи Форд, яка виступила в Сенаті із звинуваченнями в сексуальних домаганнях кандидата в судді Верховного суду Бретта Кавана, актриса Меган Маркл, яка вийшла заміж за принца Гаррі, президент Південної Кореї Мун Чже Ін і активісти руху "Марш за наше життя" за контроль над озброєннями.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Дональд Трамп висунув на пост генпрокурора США кандидатуру Вільяма Барра, який відомий протестом щодо розслідування російського втручання у вибори американського президента.

Як повідомляв портал Знай.uа: арештована в США росіянка Марія Бутина зізналася у причетності до спроби Кремля вплинути на керівництво стрілецької організації США.

Також Знай.uа писав, що Трамп прийняв рішення про призначення на посаду постпреда в ООН керівника прес-служби Держдепартаменту Хізер Нойерт.