Сьогодні, у вівторок Європейським парламентом схвалено резолюцію, яка підтримує заявки Румунії та Болгарії на приєднання до Шенгенської зони, незважаючи на розбіжності у поглядах між членами Європейської ради. Про це йдеться у Balkan Insight.

Як повідомляється у документі, доєднання до Шенгенської угоди не повинно бути пов'язаним з верховенством права в обох країнах.

Окрім того, резолюція містить заклик до Ради пришвидшити й активізувати процес прийняття рішень стосовно справи Хорватії.

Прем'єр-міністр Голландії Марк Рютте 13 вересня заявив у Бухаресті, що його країна виступає проти вступу Румунії до Шенгену. Аргументував таку заяву проблемами з корупцією у Румунії.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Це вже п'ята резолюція Європарламенту з рекомендаціями про прийняття Румунії та Болгарії до Шенгенського простору з 2011 року.

Нагадаємо, війська НАТО готуються до переходу в Азовське море, кошмар Путіна може справдитись.

Президент Петро Порошенко вважає необхідним запросити кораблі НАТО до акваторії Азовського моря для стримувань агресивних потуг Кремля.

Як повідомляв Знай.ua, Конгрес США завадить Путіну побудувати "Північний потік-2". У прийнятій резолюції конгресмени закликають країни Євросоюзу відмовитися від "Північного потоку-2".