Ціна на нафту опустилася до найнижчої відмітки за 15 останні місяців. "Чорне золото" впало в ціні після торгів у вівторок,18 грудня.

При цьому ціна Brent оновила мінімум з жовтня 2017 року.

Ціна лютневих акцій на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:37 за київським часом зменшилася на $ 2,43, що становить майже 5%. Тобто барель коштує $ 57,18. Раніше в ході торгів котирування опускалися до $ 56,97 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на січень на торгах Нью-йоркської товарної біржі NYMEX нині знизилася на $ 2,66, це вже перевищує 5% від попередньої ціни. За барель доведеться віддати $ 47,22.

Як відзначають фахівці, ціни на нафту знижують через слабкі збільшення коменрційих запасів США. За оцінками провайдера даних про сировинному секторі Genscape, запаси на терміналі в Кушинга, де фізично зберігається нафта, що торгується на NYMEX, виросли минулого тижня на 630 тисяч барелів. Це значно більше, ніж очікували. Genscape надасть першу оцінку тижневої динаміки запасів за два дні до міністерства енергетики США.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, ціна на нафту опустилася до історичного мінімуму: що відбувається. У вівторок, 20 листопада, вартість нафти еталонних марок на світових ринках помірно, але впевнено знижується на тлі підготовки зустрічі країн ОПЕК+ у Відні, яка повинна відбутися вже на початку наступного місяця.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", коштує мільярди, але ніхто не купує: глава Нафтогазу назвав ціну українського трубопроводу

Українську ГТС (газотранспортної системи), до спільного управління якої запросили інвесторів із США, оцінили приблизно в 14 млрд доларів.

Також "Знай.ua" писав про те, що ціни на бензин в Україні: цифра зруйнує психологічний бар'єр, що буде після, страшно навіть уявляти.