У Россії за 11 місяців 2018 року природний спад населення склав 180,5 тисячі осіб. Про це повідомляють дані служби державної статистики РФ.

Міграційний приріст становив 101,8 тисячі осіб, а це означає, що населення РФ скоротилося на 78,7 тисячі чоловік.

Фахівці з демографії впевнені, що за підсумками року в Росії буде зафіксовано скорочення чисельності населення. Востаннє таке спостерігалося у 2008 році.

Роздача "картоплі" в Росії
Роздача "картоплі" в Росії

Експерти заявляють, що міграція перестала покривати природну улыбь. Так, за підсумками 2017 року населення Росії виросло на 77 тисяч чоловік тільки за рахунок мігрантів.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Головними причинами цього явище вважають зниження народжуваності і приросту мігрантів. У дітородний вік вступили люди, що народилися в 90-тих, а вони вже не хочуть давати потомство так рано. Мігрантів бракує через те, що в Росії перестали їздити стільки заробітчан з України.

мітинг в Росії
мітинг в Росії

Раніше повідомлялося, що російський президент Володимир Путін переконаний, що рівень життя на території окупованого Донбасу рівний з загальноукраїнським, а жити у самій Україні стає все гірше.

На щорічній прес-конференції, яка відбулася 20 грудня, він заявив, що не згоден зі словами багатьох про низький рівень життя на Донбасі і поцікавився, чи краще в Україні.

Путін
Путін

Не обійшов увагою Путін українську соціальну сферу та економіку, обстановку в яких вважає несприятливою з точки зору внутрішньополітичних процесів.

Традиційно лідер РФ згадав про вплив зовнішніх сил на ворожнечу російського і українського народів. За його словами, народи країн близькі і пов'язані історичним корінням. Також він додав, що буде робити все, щоб підтримати поточний стан справ.

Путін
Путін

Нагадаємо, президент РФ Владимир Путин заявил, що у приватній армії задіяні близько мільйона людей.

Раніше Знай.ua повідомляв, що російського президента різко почали цікавити українські вибори.

Також Знай.ua писав, російські окупанти попередили жителів анексованого Криму про серйозні проблеми.