Американська армія отримала наказ почати підготовку до виведення половини бойового складу з території Афганістану.

Відповідні дані оприлюднили представники Міністерства оборони США.

Війська США в Афганістані
Війська США в Афганістані

Зазначається, що планування вже розпочалося, але процес очікується досить тривалим – в Афганістані налічуються тисячі солдатів, тому це буде не так вже й просто.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Такий указ нещодавно видав американський лідер Дональд Трамп, сталося це практично одночасно із рішенням вивести збройні сили США з Сирії. Ці дії президента призвели до заяви про відставку міністра оборони Джеймса Меттіса.

Джеймс Меттіс
Джеймс Меттіс

Згодом, про виведення американських військ з Афганістану повідомило і видання The Wall Street Journal. За його інформацією, повернення американських військових почнеться протягом кількох тижнів.

Війська США в Афганістані
Війська США в Афганістані

Джерела стверджують: Трамп хоче, щоб плани про виведення військових були складені у короткий термін, щоб він зміг оголосити про скорочення контингенту у своїй промові State of the Union, яку традиційно президент США проголошує в кінці січня або на початку лютого.

Війська США в Афганістані
Війська США в Афганістані

Сьогодні в Афганістані перебувають близько 14 тисяч американських військових.

Війська США в Афганістані
Війська США в Афганістані

Дивіться: США вповілюнюють виведення військ з Афганістану

Нагадаємо, терористи "Ісламської держави" обезголовили двох європейок. Як повідомляв "Знай.ua", у американському штаті Джорджія в місті Атланта невеликий літак Cessna 560 впав на футбольне поле, загинули четверо осіб. Також "Знай.ua" писав, в німецькому місті Реклінгхаузен автомобіль наїхав на зупинку, внаслідок чого постраждали дев'ятеро осіб.